Методичні особливості вивчення старшокласниками теми "Основи фізіології харчування" в процесі профільного навчання за спеціалізацією "Кулінарія"

Abstract
(uk) В статті розглянуто нові підходи до формування в учнів старшої школи уявлень з розділу "Фізіологія харчування" в галузі харчового господарства при профільному вивченні "Технологій" за спеціалізацією "Кулінарія". Визначено теоретичні та практичні основи подачі в умовах дистанційного освіти навчального матеріалу з питань значення збалансованого харчування і таких компонент їжі, як вітаміни, вітаміноподібні й мінеральні речовини, для організму людини.
(en) The article considers new approaches to the formation of high school students' ideas from the section "Physiology of nutrition" in the field of food economy in the profile study of "Technology" in the specialty "Cooking". Theoretical and practical bases of giving in the conditions of distance education of educational material on questions of value of a balanced food and such components of food, as vitamins and mineral substances, for a human body are defined.
Description
Keywords
вітаміноподібні і мінеральні речовини, технологічна освіта, профільне навчання, кулінарія, фізіологія харчування, вітаміни, technological education, vitamins and minerals, profile training, cooking, physiology of nutrition
Citation
Ткачук А. І. Методичні особливості вивчення старшокласниками теми "Основи фізіології харчування" в процесі профільного навчання за спеціалізацією "Кулінарія" / Андрій Іванович Ткачук, Аліса Ігорівна Ткачук // Наукові записки молодих учених (ЦДПУ ім. В. Винниченка). 2022. № 9.