Інноваційні методи навчання математики

Abstract
У посібнику аналізуються та досліджуються інноваційні методи навчання математики, які відображають найбільш складні й не повністю визначені навчальними програмами проблеми, що виникають при організації навчального процесу. Наведені в посібнику методи навчання можуть застосовуватися вчителями у спеціалізованих математичних класах, на заняттях математичних факультативів, математичних гуртків, при формуванні індивідуальних завдань для учнів у вигляді наукового дослідження, при формуванні завдань для учнівських (індивідуальних чи колективних) проектів, при підготовці й проведенні математичних олімпіад різного рівня, індивідуальної роботи з обдарованими учнями. Частково наведені методи можуть використовуватися вчителями на заняттях з математики у звичайних загальноосвітніх школах при формуванні творчості в процесі розв’язування рівнянь і нерівностей, застосуванні геометричного підходу до розв’язування рівнянь і нерівностей з параметрами, побудові графіків функцій методом перетворення графіків, використанні інформаційних технологій.
Description
Keywords
інноваційні методи навчання, творче мислення учнів, логарифмування, тригонометричні перетворення рівнянь, побудова графіків функцій, інтегративний підхід, розв’язування рівнянь та нерівностей, вправи для розв’язування, кібернетичний підхід, математична статистика, формування завдань, математичні факультативи
Citation
Кушнір В.А. Інноваційні методи навчання математики : наук.-метод. посіб. / Василь Андрійович Кушнір, Григорій Андрійович Кушнір, Ренат Ярославович Ріжняк. – Кіровоград : КДПУ ім. В. Винниченка, 2008. – 148 с.