Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.kspu.kr.ua/jspui/handle/123456789/4757
Назва: Праісторія в українській літературі
Автори: Лаврусенко, Марія Іванівна
Дата публікації: 2014
Видавництво: ПП «Центр оперативної поліграфії «Авангард»
Бібліографічний опис: Лаврусенко М. І. Праісторія в українській літературі: проблема кореляції наукового і художнього пізнання. Монографія / Марія Іванівна Лаврусенко. - Кіровоград: ПП «Центр оперативної поліграфії «Авангард», 2014. – 250 с.
Опис: Розвідка присвячена дослідженню проблеми кореляції наукового та художнього пізнання в українській літературі ХХ–ХХІ ст. на дохристиянську тематику. На основі системного аналізу запропоновано класифікацію творів праісторичної тематики, вказано на пізнавальні та виховні можливості прози цього спрямування, актуальність її вивчення, аргументовано схему розгляду поетики науково-популярної та художньої прози Докії Гуменної, Валерія Шевчука, Івана Білика, Василя Кожелянка. Доведено дієвість використання власне літературознавчих і фахових методик для аналізу історико-археологічного, фольклорно-міфологічного та лінгвістичного компонентів творів науково-популярного жанру. Встановлено специфіку української художньої белетристики про дохристиянські часи, актуалізовано на авторських прийомах висвітлення дописемної історії України. Дослідження розраховане на фахівців у галузі літературознавства, аспірантів, студентів-філологів, учителів та всіх, хто цікавиться українською літературою та історією.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.kspu.kr.ua/jspui/handle/123456789/4757
Розташовується у зібраннях:Навчальні видання каф-ри української філології та журналістики



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.