Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.kspu.kr.ua/jspui/handle/123456789/475
Назва: Емоційний інтелект у контексті розвитку особистості
Автори: Челало, Світлана Андріївна
Ключові слова: інтелект
емоційний інтелект
почуття
самореалізація
андрогенність
здібності
модель емоційного інтелекту
Дата публікації: 2015
Видавництво: КДПУ ім. В. Винниченка
Бібліографічний опис: Челало С. А. Емоційний інтелект у контексті розвитку особистості / Світлана Андріївна Челало // Наукові записки КДПУ. Серія: Педагогічні науки / ред. кол.: В. В. Радул [та ін.]. - Кіровоград : КДПУ ім. В. Винниченка, 2015. - Вип. 141, ч. 1. - С. 92-95.
Короткий огляд (реферат): У статті розглядається суть поняття "емоційний інтелект", його структура, характеристика високого та низького EQ. Описується співвідношення емоційного інтелекту з типами особистості. В роботі науково підтверджено єдність емоцій, почуттів, напрямів дослідження емоційного інтелекту, подана історична довідка про EQ як феномен сучасності ХІХ століття, про який багато дискутують і обговорюють в наукових колах. Чітко описується емоційний інтелект бізнесменів у життєвих ситуаціях сьогодення, доповнений даними літератури. У статті подається порівняльна характеристика емоційного інтелекту у дітей, дорослих; описуються необхідні етапи розвитку EQ для успішної самореалізації особистості; розглядається самостійна можливість розвитку EQ зусиллями особистості. У статті науково підтверджено необхідність розвитку емоційного інтелекту як важливого засобу для успішного розвитку і самореалізації особистості.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.kspu.kr.ua/jspui/handle/123456789/475
Розташовується у зібраннях:Наукові видання каф-ри теорії та методики фізичного виховання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Емоційний інтелект у контексті розвитку особистості .pdf121,5 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.