Онлайн-навчання в постковідному освітньому просторі закладів педагогічної вищої освіти

Abstract
(ua) У статті актуалізуються питання впровадження в педагогічних ЗВО онлайн-освіти задля розвитку в майбутнього фахівця цифрової компетентності. Констатовано, що більшість науковців світу підтвердили дієвість поєднання загальноприйнятих очних форм з дистанційним навчанням і підтримали комбіноване навчання (blended learning) в постковідному освітньому просторі, що також унормовано в документах Державної служби якості освіти України. На прикладі мистецьких дисциплін представлено зміст і форми проведення занять у дистанційному режимі, що стає вагомим чинником удосконалення професійної культури педагога-музиканта сучасного формату.
Description
Keywords
постковідний освітній простір, онлай-навчання, дистанційна освіта, педагогічні заклади вищої освіти, інноваційні технології, візуальний навчальний контент, цифрова компетентість
Citation
Растригіна А. Онлайн-навчання в постковідному освітньому просторі закладів педагогічної вищої освіти / Алла Миколаївна Растригіна, Жанна Володимирівна Колоскова // Естетика і етика педагогічної дії. - 2021. - №23. - С. 211-226.