Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.kspu.kr.ua/jspui/handle/123456789/4565
Назва: Балудянського у розвиток фінансово-правової науки і практики управління державним господарством
Автори: Пасічник, Наталя Олексіївна
Ключові слова: фінанси
фінансове господарство
фінансове законодавство
політична економія
камералістика
фінансове право
кодифікація
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Пасічник Н. О. Балудянського у розвиток фінансово-правової науки і практики управління державним господарством / Наталя Олексіївна Пасічник // Переяславський літопис: Збірник наукових статей. - Переяслав-Хмельницький, 2018. - Вип. 13. - С. 186–194.
Короткий огляд (реферат): (ua) У статті проаналізовано творчий шлях та наукову спадщину одного із засновників Петербурзької школи фінансового права – Михайла Андрійовича Балудянського (1769–1847). Мета статті – узагальнення та конкретизація вкладу М.А. Балудянського у розвиток фінансового управління Російської імперії та фінансово-правової науки й освіти. Методологічною основою дослідження стали фундаментальні теоретичні розробки про природу історичного пізнання, соціальні та особистісні аспекти історії науки і техніки. Виокремлені основні напрями науково-педагогічної, адміністративної та реформаторської діяльності М.А. Балудянського, а також їхнє практичне значення для розвитку фінансово-правової науки і практики управлінської діяльності. Визначено, що як викладач, науковець і практик-фінансист М.А. Балудянський був послідовником одного із засновників фінансової науки, відомого німецького камераліста Й. Зонненфельса. Узагальнення матеріалів про різноманітні напрями діяльності професора М.А. Балудянського, дозволило визначити його значний вклад у розвиток фінансової науки і практики Російської імперії, а також у процес становлення російського фінансового законодавства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.kspu.kr.ua/jspui/handle/123456789/4565
Розташовується у зібраннях:Наукові видання каф-ри математики та методики її навчання



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.