Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.kspu.kr.ua/jspui/handle/123456789/4562
Назва: Освітні індикатори як інструмент оцінювання стану і динаміки розвитку освітніх систем
Автори: Пасічник, Наталя Олексіївна
Ріжняк, Ренат Ярославович
Ключові слова: моніторинг якості освіти
освітні результати
освітні індикатори
освітня статистика
Організація економічного співробітництва та розвитку (OECР)
освітнє середовище
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Пасічник Н. О. Освітні індикатори як інструмент оцінювання стану і динаміки розвитку освітніх систем / Наталя Олексіївна Пасічник, Ренат Ярославович Ріжняк // Наукові праці Кіровоградського національного технічного університету. Економічні науки. - Вип. 27. - Кіровоград: КНТУ, 2015. - С. 301–308.
Короткий огляд (реферат): (ua) У статті розглядаються показники міжнародної освітньої статистики, розроблені Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), що використовуються для оцінювання функціонування систем освіти різних країн. Аналізується огляд «Погляд на освіту 2014: індикатори ОЕСР», котрий охоплює порівняльну статистику освітніх систем 46 країн світу і містить узагальнену інформацію про освітнє середовище, процеси і результати освітньої діяльності різних рівнів, фінансові та людські ресурси, що інвестуються в освіту. Виявлено проблеми у повноті і змісті статистичної інформації, яка відображає функціонування освітньої сфери України. Зроблено висновок про доцільність розробки та запровадження сумісної з міжнародною національної системи освітніх індикаторів, що дозволить Україні долучитися до міжнародних порівняльних досліджень якості освіти.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.kspu.kr.ua/jspui/handle/123456789/4562
Розташовується у зібраннях:Наукові видання каф-ри математики та методики її навчання



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.