Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.kspu.kr.ua/jspui/handle/123456789/3765
Назва: Європейське законодавство про статус зовнішніх трудових мігрантів і Україна
Автори: Поляруш, Світлана Іванівна
Ключові слова: зовнішня трудова міграція
міграційна політика Європейського Союзу
країна-донор та країна-реципієнт
українське міграційне законодавство
права українських трудових мігрантів
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Поляруш С. І. Європейське законодавство про статус зовнішніх трудових мігрантів і Україна / Світлана Іванівна Поляруш // Dynamics of the development of world science : Abstracts of XIII International Scientific and Practical Conference (2-4 September 2020, Vancouver, Canada). – Vancouver, 2020. – Р. 261-271.
Короткий огляд (реферат): (uk) Стаття розкриває важливу проблему правового регулювання статусу зовнішніх трудових мігрантів в Євросоюзі і в Україні. Зроблено спробу проаналізувати нормативну базу з обраного питання. Доводиться, що країниреципієнти ЄС через ухвалення норм з високим ступенем захисту зовнішніх трудових мігрантів і масовість процесів зовнішньої міграції, проводять спільну чітку політику, спрямовану на відбір і надання ширших прав переважно висококваліфікованим працівникам. Україна, поки що, для ЄС є країноюдонором. Стаття констатує, що українське законодавство в останнє десятиліття, нарешті, звернуло увагу на проблеми українців-мігрантів і в перспективі планує створити умови для повернення їх в Україну.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.kspu.kr.ua/jspui/handle/123456789/3765
Розташовується у зібраннях:Наукові видання каф-ри права та правоохоронної діяльності



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.