Організація впливу на емоційно-почуттєву сферу учнів як необхідна складова уроків художньої культури в школі

Abstract
(uk) В статті пропонуються до розгляду методи, які доцільно застосовувати в галузі педагогіки мистецтва з метою організації впливу на емоційно-почуттєву сферу учнів. Зроблено спробу обґрунтування ефективності методу художньо-педагогічної драматургії в процесі підготовки і проведення уроків художньої культури в школі.
(ru) В статье предлагаются к рассмотрению методы, которые целесообразно применять в области педагогики искусства с целью организации влияния на эмоционально-чувственную сферу учеников. Сделано попытку обоснования эффективности метода художественно-педагогической драматургии в процессе подготовки и проведения уроков художественной культуры в школе.
Description
Keywords
художня культура, художньо-естетичне виховання, освітній процес, гуманістичне спілкування, мистецтво, емоційно-почуттєва сфера, мотиваційно-особистісне ставлення, драматургія уроку
Citation
Куркіна С. В. Організація впливу на емоційно-почуттєву сферу учнів як необхідна складова уроків художньої культури в школі / Сніжана Віталіївна Куркіна // Наукові записки КДПУ. Серія: Педагогічні науки / ред. В. В. Радул [та ін.]. – Кіровоград : КДПУ ім. В. Винниченка, 2011. – Вип. 97. – С. 163-168.