Підготовка майбутнього вчителя природничого профілю в умовах соціально-професійного становлення особистості

Abstract
(uk) У статті на основі аналізу результатів психолого-педагогічних досліджень та практики підготовки фахівців освітянської галузі зосереджується увага на особливостях формування особистості викладача природничих дисциплін. Акцентується увага на тому, що за сучасних умов організація навчально-виховного процесу у підготовці вчителя не повинна обмежуватися формуванням професійних компетентностей, а суттєвими мають виступати й особистісні характеристики викладача, його здібність і готовність сприймати об'єкт вивчення цілісно, всеосяжно, що поєднує наукову творчість із суто особистими його інтересами, а процес навчання набуває для нього соціальної значущості.
Description
Keywords
цілісність, значущість, викладач природничих дисциплін, особистість, формування і розвиток професійної готовності, педагогічне спілкування, виховання, навчання, особисті характеристики, соціальна
Citation
Величко С. П. Підготовка майбутнього вчителя природничого профілю в умовах соціально-професійного становлення особистості / Степан Петрович Величко // Наукові записки КДПУ. Серія: Педагогічні науки / ред. В. В. Радул [та ін.]. – Кіровоград : КДПУ ім. В. Винниченка, 2012. – Вип. 106. – C. 15–24.